Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η έκδοση με τον i5 και τα 4GB RAM. Όμως έχω ενδοιασμούς για το κατά πόσον θα μου φτάνουν τα 4 GB σε 2-3 χρόνια! Μήπως γνωρίζει κάποιος πόση RAM καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα χωρίς ανοιχτά προγράμματα; Ευχαριστώ!
Vezi detaliat termenii de utilizare pentru Întrebările despre produs
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η έκδοση με τον i5 και τα 4GB RAM. Όμως έχω ενδοιασμούς για το κατά πόσον θα μου φτάνουν τα 4 GB σε 2-3 χρόνια! Μήπως γνωρίζει κάποιος πόση RAM καταλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα χωρίς ανοιχτά προγράμματα; Ευχαριστώ!
2 Răspunsuri
Με 4 GB RAM κάνεις μια χαρά την δουλειά σου σε βασικά πράγματα. Το λειτουργικό και τα προγράμματα όση περισσότερη μνήμη διατίθεται, τόση περισσότερη καταλαμβάνουν. Δεν υπάρχει κάποιο σταθερό ποσό. Έχω δει desktop με 64GB RAM που το λειτουργικό όταν ξεκινούσε καταλάμβανε 6GB και ο Chrome 10GB με 10 σελίδες ανοιχτές.
Εξαρτάται από το είδος χρήσης που σκοπεύεις να κάνεις. Προσωπικά έχω την έκδοση Ι5 με 4GB Ram και δουλεύω χωρίς κανένα πρόβλημα. Η δουλεία μου έχει να κάνει με τις συνήθεις εφαρμογές γραφείου, ενώ το χρησιμοποιώ για διασκέδαση (μουσική, ταινίες, ζωγραφική) απρόσκοπτα. Οι δουλειές που κάνω σε laptop & desktop δεν διαφέρουν κατά πολύ οπότε προσωπικά μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογιστή μου σχεδόν 100%. Δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί προτιμώ παιχνιδομηχανές, σε απαιτητικά παιχνίδια και σε βαριά επεξεργασία γραφικών. Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις αντί για υπολογιστή με σκοπό βαριές διεργασίες πάρε το Ι7 παρά το Ι5. Αν είσαι συνηθισμένος χρήστης όπως εγώ δεν θα 'έχεις πρόβλημα με το συγκεκριμένο configuration.
3 Comentarii
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Πού και πού χρησιμοποιώ Photoshop και Lightroom και σπάνια Visual Studio. Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα. Η μπαταρία πόση ώρα κρατάει περίπου σε μέτρια φωτεινότητα οθόνης χωρίς να σβήσει καθόλου; Το θέλω για να αντικαταστήσω τις παρτιτούρες σε αναλόγιο!
Με την λειτουργία εξοικονόμησης και φωτεινότητα στο 70% από 6-10 ώρες αναλόγως της χρήσης (διαδίκτυο, touchscreen κλπ). Το έχω χρησιμοποιήσει επί δεκάωρο σε ημερίδα κρατώντας σημειώσεις με το πενάκι και είχε ακόμα μπαταρία (το να κρατάς σημειώσεις με το πενάκι είναι κορυφαίο).
Δεν έχω πάρει το Surface και ένας από τους λόγους είναι η μειωμένη αυτονομία του σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από ότι διαβάζω, το συγκεκριμένο μοντέλο με τον επεξεργαστή i5 (http://www.lovemysurface.net/surface-pro-4-battery) έχει την καλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα άλλα μοντέλα (i7 & m3) αλλά και πάλι οι 5-6 ώρες αυτονομίας σε κανονική χρήση που αναφέρουν τα περισσότερα reviews δεν είναι αρκετές για όλες τις περιπτώσεις (όταν ο ανταγωνισμός δίνει 7+ ώρες). Ο φίλος c.d.christou παραπάνω βέβαια αναφέρεται σε 10ωρη χρήση, που προσωπικά βρίσκω εξαιρετική!
Όσο για τα specs (CPU, 4GB RAM, 128GB storage), τα βρίσκω μια χαρά για καθημερινή, τυπική χρήση, ακόμα και μετά από αρκετά χρόνια. Όπως είπε και ο c.d.christou νωρίτερα, ανάλογα με τη χρήση μπορείς να επιλέξεις διαφορετικό configuration (για τη δική μου επαγγελματική - επεξεργασία κειμένου, παρουσιάσεις, web browsing & social media) ακόμη και με τον m3 θα ήμουν καλυμμένος, απλά θέλω τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία (οπότε θα επέλεγα τον i5).
1 Comentariu
Το είχα παρατηρήσει όταν έκανα αναβάθμιση απο 2Gb ram σε 6, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι ισχύει γενικά μάλλον επειδή αμέσως άλλαξα και το λειτουργικό απο 32 σε 64bit. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!