- Χρειάζομαι (και ψάχνω μερικούς μήνες) ένα windows tablet με κατά το δυνατό άριστο, καθαρό και δυνατό (στέρεο) ΗΧΟ, διότι ο λόγος που θα αγοραστεί θα είναι για αποκλειστική χρήση με μία και μόνο εφαρμογή ήχου. Γιαυτό ο παράγων "ήχος", είναι υπ'αρ.#1 κριτήριο. Και εννοώ τον on-board ήχο, όχι μέσω εξωτ. bluetooth ηχείων (για πρακτικούς λόγους χρήσης).
Τα reviews των Tech περιοδικών, είτε ΔΕΝ αναφέρονται καθόλου στο θέμα του ήχου (και σίγουρα καθόλου μέσω benchmarks), είτε, ακόμα και πολύ ακριβά τάμπλετ, όπως αυτό Surface Pro4, δεν γράφουν και τα καλύτερα λόγια, παρά τα όποια αναμενόμενα από τα on-paper specs. Γιαυτό, θα ήθελα τη γνώμη από όσους το έχουν ΉΔΗ και το χρησιμοποούν.
Άλλο ένα "μελανό" σημείο είναι η ΜΗ-δυνατότητα σύνδεσης 3G/4G, έστω για data kai όχι και για κλήσεις, κάτι που για φορητές συσκευές 21 αιώνα, θά'πρεπε να είναι "εξ ορισμού" - τόσο ακριβό δηλ. είναι ένα τσιπάκι 3G router on-board, όπως έχουν όλα τα κινητά (και κάτω των 100€). Κι α ας μην ακούσω ότι δεν βάζουν για ανταγωνισμό με τα κινητά, γιατί όποιος θελήσει να πάρει tablet 101% έχει ΚΑΙ κινητό, κι έπειτα άλλη δουλειά του ενός κι άλλη του άλλου.
Είμαι ανοικτός και σε προτάσεις άλλων μοντέλων - αν επιτρέπεται - Το Lenovo Yoga 2, που θα μου έκανε περίπου για τη δουλειά που το θέλω λόγω των μπροστινών στέρεο ηχείων του στην ενσωματωμένη "σωλήνα" του δεν κυκλοφορεί πια. Το αντίστοιχο yoga 3 Pro το βγάζει μόνο για Android, χωρίς σκέψη για win. To Huawei Signature Matebook πέραν της εξωφρενικής τιμής του (ειδικά με τον εκβιαστικό εξαναγκασμό αγοράς των παρελκομένων του), αφενός δεν έρχεται στην Ελλάδα, αφετέρου, προς έκπληξη, 2-3 έμπιστα reviews δεν γράφουν καθόλου καλά λόγια για τον ήχο που βγάζουν τα "καλά-στα-χαρτιά" ηχεία του. Γι αυτό, θα με βοηθούσαν προτάσεις, που έχω ήδη παραβλέψει. Ευχαριστώ πολύ.