Worauf man achten sollte

• Ich schreibe meine Fragen zum Produkt.
  • Ich vermeide Fragen zur Verfügbarkeit, zum Preis und zum Ablauf meiner Bestellung.
  • Ich schütze meine persönlichen Informationen und veröffentliche sie nicht.
  • Ich verwende keine obszönen oder beleidigenden Ausdrücke.

Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an

Alle Fragen
jim_guntakis

Καλησπέρα. ΣΕ OCTAVIA 1600TDI 2017 μπαινει; το δοκίμασε κάνεις σε αυτό το αυτοκίνητο; έχω 270.000km κ καίει το 5w30 ένα λίτρο σχεδόν στις 10.000.ευχαριστω.

Benutzername

1 Antwort

Opel_Corsa_A

Καλησπέρα.
Καταρχάς γιατί θες νά πάς σέ ποίο παχύρευστο λάδι 1 λίτρο στα 10.000 είδικα από κινητήρες τής VAG group είναι απόλυτος φυσιολογικό μηχανικός είμαι και ξέρω τί σού λέω διάβασε και τό manual τού αυτοκίνητου νά δεις πόσο κατανάλωση λαδιού δίνει για κάθε 1000 χιλιόμετρα δεν είναι καθόλου ανησυχητικό ή συγκεκριμένη κατανάλωση λαδιού αλλά θά σού πρότεινα να βάλεις ένα ποιο αποδεικτικό λάδι όπως τό Mannol Energy Combi LL 5W30 πίστεψε μπορεί νά είναι φθηνό αλλά τά mannol είναι κορυφή ειδικά αυτό πού σού πρότεινα τά βλέπω με δοκιμές τά λάδια δεν σου λέω τίποτα τυχαία δοκίμασε τό !!

7 Kommentare

jim_guntakis

Σε Ευχαριστω ΠΟΛΥ.ΕΓΩ έλεγα ΝΑ Δοκιμάσω ΤΟ liqui moly 5w40 top tec 4100.Άκουσα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Λόγια ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Κινητήρια Τουλάχιστο..Κ Είναι Κ ΣΤΙΣ wag Προδιαγραφες 505.01.dpf τελος..ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ Λαδάκι; ΕΚ ΤΩΝ Προτέρων ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ Απάντησες Κ ΜΕ Καθησυχάσες ΓΙΑ ΤΗΝ Κατανάλωση ΛΑΔΙΟΥ.ΕΔΩ Όλοι ΜΟΥ Λένε ΝΑ ΤΟ χοντρινω 10w40.Αλλα εγώ δε θέλω..

Opel_Corsa_A

Σοβαρά σού είπανε νά βάλεις 10W40 σέ αμάξι τού 2017 πού 10w40 βάζω εγώ σέ αυτοκίνητο 32 χρόνων και 5W30 στο άλλο opel corsa c τού 2004 CDTI (multi-jet) και ή opel δείνει κατανάλωση λαδιού 0,6 λίτρα ανά 1.000 χιλιόμετρα που δεν καίει τόσο καεί 100ml στα 1.000 χιλιόμετρα αλλά με πολύ σκληρή χρήση δηλαδή το αμάξι πάει στα όρια και όταν εννοώ όρια εννοώ όρια 5.000 στροφές που για diesel τόσο είναι το όριο και οι άλλοι σου λένε για 100.000 km 1l είναι πολύ μηχανικός δεν νομίζω να στο έχει πει γιατί αλλιώς δεν είναι μηχανικός είναι μήν πω καλύτερα.

στην Ελλάδα το 10W40 έχει κάνει επιτυχία και δεν καταλαβαίνω αφού υπάρχει και το 5w40 γιατί κολλάνε όλοι στο 10W40 αφού είναι και τά δύο για 40° βαθμούς κελσίου μόνο επειδή είναι ποιο φθηνό τό 10W40 μόνο αυτό μπορώ νά υποθέσω.

Τώρα όσο αναφορά τα λάδια πού μου είπες εγώ σού πρότεινα τά καλύτερα πού μπορείς νά βάλεις τό liqui moly 5w40 top tec 4100 είναι εξαιρετικό στο νά μήν κάνει "μαύρη λάσπη" στον κινητήρα αλλά είναι τό χειρότερο 5W40 σέ προστασία από τριβές δηλαδή με λίγα λόγια είναι ένα μέτριο έως άχρηστο λάδι πού δεν θά τό πρότεινα σέ κανέναν και αυτό στο λέω όχι ότι έχω κάποιο θέμα με τα liqui moly έχουνε πολύ καλά λάδια αλλά κάποια συγκεκριμένα λάδια τούς είναι άχρηστα και στο λέω από δοκιμές πού βλέπω όχι τυχαία όπως κάνουν οι περισσότεροι πού νομίζουν επειδή είναι επώνυμοι είναι καλή εγώ προσωπικά και στα δύο αυτοκίνητα βάζω λάδι πάντα αφού τις έχω δει σε δοκιμές.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fbb9qtL-yWlzDPLzvxzpF01gRRtH8fKxeVtXt6HPpgg/edit?usp=drivesdk ορίστε και ό πίνακας πού βλέπω αν ξέρεις αγγλικά θά καταλάβεις πώς λειτουργεί εάν μπερδεύεσαι πες μου να στο εξηγήσω.

jim_guntakis

Το προτιμάς δηλαδή σ
από το castrol ll 5w30?γιατί αυτό φοράει από τη μαμά του.Το παίρνω δηλαδή? Ευχαριστώ Κ πάλι Κ συγνώμη που σου επρηξα το συκώτι! Απλά δε θέλω να κάνω λάθος κίνηση σε τόσο σημαντικό κομμάτι της συντήρησης όπως είναι τα λαδακια του..

Opel_Corsa_A

Όχι ευχαρίστηση μου νά βοηθάω δεν με πειράζει καθόλου ίσα ίσα θέλω νά δείχνω σέ όσους περισσότερους μπορώ νά βάζουν τά καλύτερα για κάθε συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν περνούν όλα τό ίδιο λάδι.

Τά Castol είναι λάδια πού δεν τά έχουν όλα δηλαδή ή θά προστατεύει τόν κινητήρα και θά νά κάνει "μαύρη λάσπη" στον κινητήρα η δεν προστατεύουν τόν κινητήρα όσο αλλά λάδι και είναι Ultraclean δηλαδή δεν δημιουργούν τόσο εύκολα "μαύρη λάσπη" δηλαδή είναι λάδια πού δεν προσφέρει και καθαριότητα και προστασία όπως αλλά λάδια και αυτό τό είδα στις δοκιμές όλον τών Castol πού έχουν δοκιμάσει για αυτό δεν τά προτιμώ καθόλου και μάστορας πού πού είναι 30+ χρόνια στα συνεργεία

Εγώ σού πρότεινα τά Mannol Energy Combi LL 5W30 γιατί έχει έγκριση από την VW και ή Mannol είναι γερμανική βιομηχανία έχει πολύ εξαιρετικά λιπαντικά και όσα σού τό τονίζω πάλι τά βλέπω καθαρά με δοκιμές όχι κτρ και ό λόγος πού τό αμάξι φοράει castrol από τί μάνα τού είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ τίποτα άλλο

jim_guntakis

Μακάρι καλέ μου άνθρωπε να είχαμε μαστορες που να κάθονται να μας μιλάνε Κ να μας εξηγούν όπως εσύ.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Πες ότι τα έχω βάλει ήδη..! Σου χρωστώ ακόμα ένα μνμ με τις εντυπώσεις μου όταν τα φορέσω.Ευχαριστω.

Benutzername