Μπορεί να μου πει όποιος έχει το κουτί αν παρατηρεί το ίδο φαινόμενο με το δικό μου να διπλασιάζονται οι ενδείξεις στις στροφές των case fans ανά 2 δλ; Σίγουρα είναι λάθος των αισθητήρων των ανεμιστήρων γιατί δεν ακούγεται καμιά αλλαγή ηχητικά.
Sehen Sie sich die Nutzungsbedingungen für die Produktfragen im Detail an
Μπορεί να μου πει όποιος έχει το κουτί αν παρατηρεί το ίδο φαινόμενο με το δικό μου να διπλασιάζονται οι ενδείξεις στις στροφές των case fans ανά 2 δλ; Σίγουρα είναι λάθος των αισθητήρων των ανεμιστήρων γιατί δεν ακούγεται καμιά αλλαγή ηχητικά.
1 Antwort
Δεν βλέπω κάπου τις ενδειξεις αλλά ηχητικά όπως λες δεν ακούω κάτι. Εμένα μετά από 2 χρόνια μου χάλασε ο πίσω ανεμιστήρας πάντως και τον άλλαξα γιατί έκανε θόρυβο αλλά αυτό θα το ακούσεις καθαρά. Αλήθεια με ποιο πρόγραμμα μπορείς και βλέπεις τις στροφές των case fans? εγώ μπορώ και βλέπω και ελέγχω τις στροφές μόνο στον πίσω ανεμιστήρα και στον ανεμιστήρα του επεξεργαστή
2 Kommentare
Ευχαριστώ πολύ που απάντησες! Οι στροφές των ανεμιστήρων φαίνονται και στο BIOS/UEFI αλλά και μέσω προγραμμάτων όπως το HWinfo. Ουσιαστικά εκεί που βρίσκονται πχ στις 800rpm πηγαίνουν για λίγο στις 1600rpm και ξανά πίσω. Αυτό γίνεται συνεχώς αλλά είναι μόνο στους αισθητήρες στροφών, δεν είναι πραγματική αλλαγή στροφών. Θα ακουγόταν πολύ έντονα και θα χαλούσαν πολύ γρήγορα. Προσωπικά αν χαλάσει ο πίσω ανεμιστήρας θα αγοράσω έναν με δυνοτότητα να φθάνει κοντά στις 1500rpm για να βγάζει αρκετό αέρα επειδή από μπροστά έχει 2 ανεμιστήρες που τρέχουν με 800rpm.
Ευχαριστώ. Εγώ όταν χάλασε ο πίσω ανεμιστήρας πήρα αυτόν https://www.skroutz.gr/s/16137449/Aerocool-Rev-Blue-120mm.html.
Ρυθμίζω τις στροφές του μέχρι 1200 max. Σε idle τον εχω στις 900-1000 και είναι αθόρυβος. Αν παίξω κανά παιχνίδι τον βάζω τέρμα και ακούγεται λίγο περισσότερο αλλά γενικά είναι πολύ καλός, δεν είναι θορυβώδες και κρατάει καλή ψύξη στο κουτί. Ανάλογα φυσικά και τι επεξεργαστή έχεις, εγώ έχω έναν i6 4ης γενίας με στοκ ψύκτρα. CPU idle temp 35-40c