Ποιες είναι οι καλύτερες σκούπες ρομπότ για το 2024;

Ποιες είναι οι καλύτερες σκούπες ρομπότ για το 2024;

Δες κορυφαίες προτάσεις σε σκούπες ρομπότ για κάθε budget και χρήση, για να επιλέξεις την καλύτερη για τις ανάγκες σου!

Για να βρούμε τις καλύτερες επιλογές για σένα, βασιστήκαμε σε αξιολογήσεις χρηστών πάνω στα κύρια χαρακτηριστικά τους, όπως η χωρητικότητα κάδου, η διάρκεια μπαταρίας (αυτονομία), η πλοήγηση, το σφουγγάρισμα κ.ο.κ.

Η πιο δημοφιλής σκούπα ρομπότ

Η Xiaomi Robot Vacuum S10 διαθέτει χωρητικότητα κάδου 300ml, αυτονομία μπαταρίας στα 130min, δυνατότητα σφουγγαρίσματος, καθώς και συνδεσιμότητα Wi-Fi, για να συνδέεις τη σκούπα με το κινητό ή το tablet σου ώστε να έχεις απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής. Η ισχυρή αναρρόφηση 4.000 Pa επιτρέπει στη σκούπα να απορροφά σωματίδια σκόνης από εσοχές, απομακρύνοντας ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά απορρίμματα.

Η πιο δημοφιλής σκούπα ρομπότ

Xiaomi Robot Vacuum S10 Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Λευκή
από 171,85 €
  • Κάλυψη χώρου: 150 τμ
  • Θόρυβος: 60 dB
  • Επιλογή Περιοχών Σκουπίσματος (No-Go Zones)
  • Smart Οικοσύστημα: Alexa, Google Home

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

"ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ.σπίτι 100 τετραγωνικά το καθαρίζει σε 1 ωρα. δεν χτυπάει σε κανενα έπιπλο. πανεύκολο στη χρήση του. ήθελα αρχικά μια καλή σκούπα χωρίς να με ενδιαφέρει το σφουγγάρισμα διότι δεν πίστευα ότι με 2 μικρά πανάκια θα μπορέσει να καθαρίσει καλα το σπίτι η θα μεταφέρει την βρωμιά παντού. τελικά αυτά τα 2 μικρά πανάκια κάνουν θαύματα.σουπερ ευχαριστημενη.ηδη το συστησα σε πολλους.το μονο ελαττωμα που πρεπει να διορθωσουν ειναι οτι ο καδος του σφουγγαρισματος δεν αρκει για σπιτι 100 τμ.φαρμακο βαζω πανω στα πανακια και μυριζει καθαριοτητα το σπιτι .κατα τα αλλα υπεροχο καθαρο σπιτι καθε μερα."

Η καλύτερη οικονομική σκούπα ρομπότ

H σκούπα ρομπότ της Hoover προσφέρει αυτονομία μπαταρίας 120min, χωρητικότητα κάδου 600ml, καθώς και τη δυνατότητα σφουγγαρίσματος. Είναι εξοπλισμένη με πλήρες σετ αισθητήρων, για να αναγνωρίζει αυτόματα σκάλες και σκαλοπάτια, να αποφεύγει την πτώση και να αλλάζει κατεύθυνση, προκειμένου να αποφεύγει συγκρούσεις.

Η καλύτερη οικονομική σκούπα ρομπότ

Hoover H-GO320H 011 Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα Μαύρη
από 149,90 €
  • Κάλυψη χώρου: 120 τμ
  • Θόρυβος: 65 dB
  • Αυτόματη Φόρτιση

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Πολύ καλή για τα λεφτά της!!! Για καθημερινή χρήση είναι πολύ καλή!!! Διατηρεί το σπίτι καθαρό, δεν αφήνει ούτε τρίχα!!''

Η καλύτερη σκούπα ρομπότ για κατοικίδια

H Rohnson Mamba είναι κατάλληλη για τρίχες κατοικιδίων, χάρη στη μεγάλη απορροφητικότητά της, η οποία αγγίζει τα 4.000 Pa. O κάδος συλλογής απορριμμάτων της προσφέρει χωρητικότητα 600ml και λειτουργεί παράλληλα κι ως βάση φόρτισης της σκούπας. Έχει αυτονομία μπαταρίας 210min, αισθητήρες και χαρτογράφηση, για να αναγνωρίζει τη βέλτιστη διαδρομή καθαρισμού στο σπίτι, καθώς και την επιλογή για απαγορευμένες ζώνες, περιοχές δηλαδή που δεν επιθυμείς να σκουπίσει. Διαθέτει λειτουργία καθαρισμού χαλιών, σφουγγαρίσματος, καθώς και συνδεσιμότητα Wi-Fi για να την χειρίζεσαι από απόσταση. 

Η καλύτερη σκούπα ρομπότ για κατοικίδια

Rohnson Mamba Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Λευκή
από 499,00 €
  • Κάλυψη χώρου: 380 τμ
  • Θόρυβος: 70 dB
  • Αυτόματο Άδειασμα Κάδου
  • Αυτόματη Φόρτιση

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Εχω 2 παιδιά και 7 γάτες και όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ψίχουλα και τρίχες στο πάτωμα. Την βάζω κάθε μέρα ( είναι μέλος της οικογένειας πια, κάνει παρέα με τις γάτες) και ρουφάει τα πάντα, τριχες των γατιών, τροφή των γατιών, τριχες δικές μας, ψιχουλα και μικρά σκουπιδάκια.''

Η καλύτερη σκούπα ρομπότ για χαλιά

Mε τη Roborock S8 έχεις χωρητικότητα κάδου 400ml, αυτονομία μπαταρίας στα 180min, και απορρόφηση η οποία αγγίζει τα 6.000 Pa. Διαθέτει αισθητήρες και χαρτογράφηση, επιλογή για απαγορευμένες ζώνες και συνδεσιμότητα Wi-Fi για να την ρυθμίζεις όπου κι αν είσαι. Έχει λειτουργία σφουγγαρίσματος και δεν προκαλεί φθορές στα χαλιά.

​Η καλύτερη σκούπα ρομπότ για χαλιά

Roborock S8 Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Μαύρη
από 529,44 €
  • Κάλυψη χώρου: 300 τμ
  • Θόρυβος: 68.5 dB
  • Αυτόματη Φόρτιση

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ, αξιζει κάθε ευρω. Με 4 γατες, ειναι προγραμματισμένη να σκουπίζει κάθε μερα και το πάτωμα λάμπει.''

Η καλύτερη σκούπα - σφουγγαρίστρα ρομπότ

Η ρομποτική σκούπα-σφουγγαρίστρα της Dreame διαθέτει χωρητικότητα κάδου 570ml, αυτονομία μπαταρίας 150min και απορρόφηση στα 4.000 Pa. Έχει αισθητήρες για χαρτογράφηση του περιβάλλοντος του σπιτιού, συνδεσιμότητα Wi-Fi, για να την χειρίζεσαι μέσα από τις συσκευές σου, κι είναι ιδανική για σφουγγάρισμα.

​Η καλύτερη σκούπα - σφουγγαρίστρα ρομπότ

Dreame L10 Pro Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Μαύρη
από 437,50 €
  • Κάλυψη χώρου: 150 τμ
  • Wi-Fi

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Εξαιρετική θα πω! Από άποψη θορύβου δεν την αντιλαμβάνεσαι ιδιαίτερα στον χώρο. Οι αισθητήρες 3d βοηθούν κ δεν χτυπάει στα εμπόδια όπως άλλες, παρά περιστρέφεται γύρω από αυτα κ καθαρίζει. Είναι αρκετά απορροφητική. Επίσης είναι πιο ψιλή και στο ανισόπεδο πάτωμα στα δωμάτια δεν καταλαβαίνει τίποτα, σκαρφαλώνει χωρίς κανένα πρόβλημα ωστόσο δεν χωρά κάτω από το κρεβάτι. Το σφουγγάρισμα κάνει δουλίτσα καλή στο deep πρόγραμμα, βάζω κ λίγο καθαριστικό στο πανακι όχι μέσα κ αφήνει ωραία αίσθηση. Γενικά στην καθημερινότητα μου έχει λύσει τα χέρια!!''

Η πιο αθόρυβη σκούπα ρομπότ

Σκούπα ρομπότ από την Xiaomi, με χωρητικότητα κάδου 450ml, αυτονομία μπαταρίας 120min, και απορρόφηση στα 4.000 Pa. Διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, αισθητήρες για πλήρη χαρτογράφηση του χώρου, ώστε να βρίσκει την καλύτερη διαδρομή καθαρισμού, καθώς και λειτουργίες για σφουγγάρισμα και καθαρισμό χαλιών. Είναι ιδανική επιλογή, αν θες να κάνει όσο το δυνατόν πιο λίγη φασαρία την ώρα που λειτουργεί, καθώς ο κινητήρας της αγγίζει μόλις τα 60dB, λειτουργώντας σχεδόν αθόρυβα.

​Η πιο αθόρυβη σκούπα ρομπότ

Xiaomi Robot Vacuum S10 Plus για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Λευκή
  • Κάλυψη χώρου: 200 τμ
  • Αυτόματη Φόρτιση
  • WiFi

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Φοβερή σκούπα!!! Κάνει όσα υπόσχεται και οι αξιολογήσεις που διάβασα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη: σκουπίζει πραγματικά παντού, είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ λύση για την καθημερινή καθαριότητα.''

Πρόταση για σπίτι <150τμ

H Ecovacs Deebot T8 Aivi είναι η ιδανική επιλογή, για να καλύψει χώρους έως και 180τ.μ. Διαθέτει χωρητικότητα κάδου 420ml, διάρκεια μπαταρίας 180min και λειτουργία σφουγγαρίστρας για ολοκληρωμένο καθαρισμό του χώρου.

Πρόταση για σπίτι <150τμ

Ecovacs Deebot T8 Aivi Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Μαύρη
  • Κάδος: 420 ml
  • Αυτονομία: 180 min

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Καθαρίζει πραγματικά το σπίτι μας''

Πρόταση για μεγάλο σπίτι <200τμ

H Roborock S7 MaxV Plus συνιστά την ιδανική επιλογή, αν χρειάζεσαι μία σκούπα ρομπότ που να μπορεί να καλύψει έναν χώρο έως και 200τ.μ., με μία μόνο φόρτιση. Ο κάδος απορριμμάτων της, με χωρητικότητα 300ml, είναι συγχρόνως και σταθμός φόρτισης, και αδειάζει αυτόματα όταν γεμίσει. Η μπαταρία της έχει διάρκεια 180min και η ισχύς αναρρόφησης αγγίζει τα 5.100 Pa, ώστε να μην αφήνει πίσω της ίχνος βρομιάς. Διαθέτει χαρτογράφηση και επιλογή περιοχών σκουπίσματος, καθώς και Wi-Fi και Smart Assistant. Ακόμα, διαθέτει λειτουργία σφουγγαρίσματος και καθαρισμού χαλιών, για να καθαρίζει στην εντέλεια κάθε επιφάνεια στο δάπεδο του σπιτιού.

Πρόταση για μεγάλο σπίτι <200τμ

Roborock S7 MaxV Plus Σκούπα Ρομπότ για Σκούπισμα & Σφουγγάρισμα με Χαρτογράφηση και Wi-Fi Μαύρη
  • Κάδος: 300ml
  • Αυτονομία: 180 min
  • Wi-Fi

Αξιολόγηση χρήστη που ξεχωρίσαμε

''Η σκούπα απλά δεν υπάρχει,σίγουρα άξιζε τα λεφτά της,και σκούπισμα και σφουγγάρισμα ικανοποιητικότατο,αθόρυβη όταν θέλεις,η χρήση της κάμερας επισης πολύ καλή σαν λειτουργία.!!!''

Κύρια χαρακτηριστικά & μονάδες μέτρησης 

Μάθε τις βασικές μονάδες μέτρησης όλων των απαραίτητων, για την αγορά σου, χαρακτηριστικών.

1. Χωρητικότητα κάδου

Η χωρητικότητα του κάδου μετριέται σε λίτρα. Προτίμησε κάδο μεγαλύτερο από 400ml, για να μειώσεις το άδειασμα του κάδου!

2. Ισχύς απορρόφησης

Τα Pascal (Pa) υπολογίζουν τη μέγιστη ισχύ απορρόφησης της σκούπας. Οι περισσότερες σκούπες ρομπότ, με τα σημερινά δεδομένα, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 2000 με 2500 Pa.

3. Επίπεδο θορύβου

Τα decibel (dB) είναι η μονάδα μέτρησης της έντασης του ήχου. Όσο χαμηλότερα τα decibel, τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία της σκούπας. Για παράδειγμα, μια σκούπα με 69 dB ή λιγότερα, είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μια χαμηλού θορύβου επιλογή.

4. Μπαταρία

Η αυτονομία της σκούπας ρομπότ δεν θα σε δυσκολέψει, καθώς οι περισσότερες έχουν αυτονομία για περίπου 1 ώρα. Αν μένεις σε ένα μικρό/μεσαίο διαμέρισμα ή σπίτι, 30-60 λεπτά αυτονομίας είναι αρκετά, ενώ αν μένεις σε μεγαλύτερο χώρο, θα πρέπει να ψάξεις για σκούπα με αυτονομία 60-90 λεπτά, ώστε να μπορέσει με μία φόρτιση να καλύψει όλο το σπίτι. Υπάρχουν μοντέλα με αυτονομία πάνω από 2 ή και 3 ώρες. Ορισμένα πιο smart μοντέλα, επιστρέφουν μόνα τους στη βάση φόρτισης όταν τελειώσει η μπαταρία.

Κοίταξε και τον απαιτούμενο χρόνο που θέλει η σκούπα σου για επαναφόρτιση! Κάποια μοντέλα χρειάζονται αρκετές ώρες, μέχρι να μπορούν να ξαναλειτουργήσουν.

Καθαρισμός σκούπας ρομπότ & αξεσουάρ


Καθάρισμα

Για να μείνει η σκούπα ρομπότ σου σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα και να λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να την καθαρίζεις συχνά!

Άδειαζε τoν κάδο και καθάριζέ τον με βούρτσα καθαρισμού. Επίσης, μια φορά την εβδομάδα αφαίρεσε και καθάρισε προσεκτικά το φίλτρο, το οποίο θα σου προτείναμε να αντικαθιστάς κάθε 6-12 μήνες. Επίσης, καθάρισε και τους αισθητήρες πτώσης της σκούπας σου κάθε 3 μήνες με ένα μαλακό πανί.

Σφουγγάρισμα 

Αν η σκούπα σου έχει κάδο νερού για σφουγγάρισμα, μετά από κάθε χρήση, ξέπλενέ τον! Για τον καθαρισμό της σφουγγαρίστρας, θα πρέπει να αφαιρείς το πανάκι της και να το καθαρίζεις με νερό. Αφού στεγνώσει καλά, επανατοποθέτησέ το στη σκούπα. Σου προτείνουμε να το αντικαθιστάς κάθε 3 με 6 μήνες.

Α! Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς μαζί κάποιο από τα διάφορα αξεσουάρ για τη σκούπα ρομπότ, όπως πανάκι σφουγγαρίσματος, ανταλλακτικά βουρτσάκια κι ανταλλακτικά δοχεία νερού.

Ακόμη, μπορείς να πάρεις και εικονικό τοίχο, που εμποδίζει την σκούπα να περάσει από το μέρος που θα τοποθετηθεί, για να περιοριστεί η δράση της στον συγκεκριμένο χώρο, που θα επιλέξεις.

Θες να προχωρήσεις σε αγορά σκούπας ρομπότ και έχεις ακόμα απορίες; Mπορείς να καλέσεις στο 215-215-4246 για να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικώς και να σε καθοδηγήσει η ομάδα μας.

Ποιες είναι οι καλύτερες σκούπες ρομπότ για το 2024;

Σχετικά Άρθρα

Η ιστορία της ηλεκτρικής σκούπας!
Ψάχνεις ατμοκαθαριστή και δεν ξέρεις ποιον να επιλέξεις;
Οι καλύτερες σκούπες χειρός: 8 top επαναφορτιζόμενα σκουπάκια & στικ
Ποιος είναι ο καλύτερος ατμοκαθαριστής
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες